Op verschillende manieren kan iemand een whiplash oplopen: een aanrijding met de auto, een ongelukkige duik in ondiep water, een val of onverwachte beweging tijdens het sporten. Uw hoofd heeft een flinke ‘zwiepende’ beweging gemaakt ten opzichte van uw romp. Lang niet iedereen houdt daar klachten aan over. Een aantal mensen ondervindt er in het dagelijks leven echter wel de nodige hinder van. De klachten kunnen direct na het ongeluk ontstaan, of pas een dag of twee erna.

whiplash.jpg
Het is niet helemaal duidelijk waar de klachten precies vandaan komen. En dat maakt het lastig om aan te geven hoe snel u er weer vanaf bent. Eén ding is zeker: u kunt er zelf het nodige aan doen. Door gedoseerd en met beleid te bewegen draagt u bij aan vermindering van de klachten en voorkomt u dat ze langdurig aanhouden en chronisch worden. 

Voorkomende klachten Whiplash

Per jaar wordt het aantal nieuwe whiplashpatiënten geschat op 15.000 tot 30.000. Niet iedereen heeft op dezelfde manier last van een whiplash. Klachten die voor kúnnen komen zijn: pijn en stijfheid in de nek, hoofdpijn, pijn in de arm en schouder,duizeligheid. Ook concentratieproblemen, vermoeidheid, angst, overgevoeligheid voor licht of geluid, depressie-achtige verschijnselen, rugpijn en slaapproblemen kunnen voor komen. Wanneer de klachten ontstaan, verschilt ook per persoon. Een whiplash kan meteen na het ongeluk klachten geven. Maar ze kunnen zich ook pas enige uren tot twee dagen ná het ongeval voordoen. Dit hoort bij het gewone beeld van een whiplash en is niets om u zorgen over te maken. 

Osteopathie Apeldoorn

Met osteopathie kunnen uw klachten worden weggenomen. Onze praktijk beschikt over verschillende gespecialiseerde osteopaten die graag voor u klaar staan.

Vrijblijvend gesprek? Neem gerust contact op met ons via: 055- 3660115 of mail naar info@osteopathie-apeldoorn.nl